de-Friesland-zorgverzekeringen

Klantcase #1 – DeFriesland & WUA!: Hoe realiseer je 250 procent conversiestijging?

ij zorgverzekeraar DeFriesland heeft het online team in de afgelopen twee jaar een stevige stijging gerealiseerd in de overall WUA! WPS-score en ook de eigen conversiecijfers zitten stevig in de lift. In kleine stappen werden grote digitale slagen gemaakt. Maar wat is het verhaal achter de mooie resultaten? Hoe hebben ze dat daar in het Hoge Noorden aangepakt en wat kunnen digitale marketeers en onderzoekers van DeFriesland leren?

Conversiestijging

In deze klantcase kan Tjerk Kleisma (tot 31 december online marketeer bij DeFriesland, vanaf begin januari bij FBTO aan de slag) een tipje van de sluier oplichten over de stijging in online conversie bij DeFriesland voor bezoekers die in stap 1 van het bestelproces zijn en uiteindelijk afronden. In 2014 was dit nog 1,63%, in 2015 is dit cijfer gestegen naar 5,46%. Voor bezoekers die landen op de homepage en de hele website doorlopen, is de conversie gestegen van 0,37% in 2014 naar 1,28% in 2015.

Digitale slagen

Maar Kleisma heeft nog veel meer te vertellen, in onderstaande vertelt hij over de aanpak die ze bij DeFriesland hebben gevolgd, over welke verbeteringen hij heeft doorgevoerd, en geeft hij praktische tips over hoe je je conversie kunt verbeteren en online digitale slagen kunt maken met kleine verbeteringen en door alles te testen wat je kunt testen.

SLIDES

Read our cases

MIE-Talk-scaled-1-1136×748-c

How ING improves customer journeys in an agile and global organization, using an optimized digital CX.

Read more
t-mobile-thuis-16×9-1

How T-Mobile Home Doubled their Conversion with More Successful A/B Tests

Read more
VGZ Screenshot

How Dutch health insurer VGZ is aiming for friction-free online CX

Read more